logo

Per un Nadal sense catàlegs blaus ni roses

És un tema que sorgeix recurrentment en els mitjans de comunicació i que abasta àmbits tan diversos com l’economia, la política o l’esport. Les diferències de gènere, tot i que van disminuint -amb més lentitud del que ens agradaria-, es troben en el centre del debat públic. Un debat que creiem estem en l’obligació de portar fins a l’àmbit de la infància i l’educació. Perquè els nostres nens i nenes seran els futurs individus que regiran els destins del planeta. Uns nens i nenes que han de ser lliures; dotats d’un profund esperit crític que els permeti treure el millor profit de la realitat que els envolta, i així construir un món més participatiu i just.

Abacus cooperativa aporta el seu gra de sorra en el seu àmbit d’actuació: el món de la cultura, l’educació i el lleure. Sota la idea de viure un “Nadal compromès”, Abacus vol conscienciar i posar en el debat públic l’efecte limitant dels estereotips de gènere a l’hora de jugar en els infants. Queda palesa aquesta filosofia en el catàleg de la cooperativa, dins el qual es convida a “no comprar estereotips” i a tractar nens i nenes com a individus que tenen els seus propis gustos i preferències.

Cada apartat del catàleg s’inicia amb missatges i imatges que rebutgen els estereotips en el món de l’oci, l’educació i el lleure, posant èmfasi en l’infant per sobre del seu sexe. D’altra banda, d’entre totes les fotografies emergeixen missatges donant importància al joc i fent recomanacions educatives per escollir les millors opcions de joc i lleure per nens i nenes.

En les pàgines de l’extensa oferta, es qüestionen tradicions com els colors (blau per ells i rosa per elles), els rols de gènere (apareixen imatges de nens amb nines i nenes equipades amb estris de bricolatge) i la segregació d’estudis per sexe (encoratjant les noies a endinsar-se en el món científic). D’altra banda es fomenta el joc social i col·laboratiu i es convida, a través de la lectura, a cultivar l’empatia i trencar amb els prejudicis heretats socialment i històrica.

Un catàleg d’Abacus ple de joc, joguines, llibres i tecnologia perquè aquest Nadal compris el que et vingui de gust, no el que et marquin els estereotips.

Abacus cooperativa

Comments are off this post